Ministerul Tineretului si Sportului va primi 0,5% din valoarea accizei pentru alcool si bauturi alcoolice, tigarete, tigari si tigari de foi, pentru sustinerea activitatii sportive, in urma adoptarii in sedinta de Guvern de miercuri a proiectului de lege privind unele masuri fiscal bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, care a corectat ceea ce fusese luat la inceputul acestui an prin OUG 114, scrie Agerpres.

De asemenea, o alta prevedere importanta a acestui act normativ adoptat o reprezinta crearea posibilitatii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman de a utiliza excedentul bugetului propriu de venituri si cheltuieli pe anul 2019. Astfel, COSR are la dispozitie fonduri, inca de la inceputului anului 2020, pentru finantarea activitatii sportive, precizeaza comunicatul MTS.

''Banii revin la sport! Am reusit sa reparam si sa corectam ceea ce fusese luat prin OUG 114 la inceputul acestui an. Guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, a aprobat proiectul de Lege pentru abrogarea si modificarea celor mai nocive prevederi adoptate fix cu an in urma in guvernarea PSD prin OUG 114. Proiectul va fi promovat prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului! Este un mare castig pentru noi, pentru sportul romanesc, pentru ca avem nevoie de aceste resurse financiare. In plus, este o mare satisfactie personala si faptul ca amendamentul pe care l-am propus legat de COSR si utilizarea excedentului a fost aprobat, astfel intr-un an atat de important, anul Jocurilor Olimpice, sportivii pot avea continuitate in pregatire, pot avea linistea necesara pentru a se concentra exclusiv pe o pregatire care sa le asigure o evolutie cat mai buna'', a declarat ministrul Ionut Stroe.

Cota de 0,5% se vireaza in conturile colectoare deschise in structura clasificatiei bugetare la Trezoreria Statului. Sumele prevazute se transfera de unitatile Trezoreriei Statului la datele 1 si 15 ale fiecarui luni in conturile de venituri proprii ale Ministerului Tineretului si Sportului. O patrime din sumele realizate prin transferul cotei de 0,5% in bugetul Ministerului Tineretului si Sportului merge la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, fiind sustinuta astfel si miscarea olimpica.

Sursa foto: Amritanshu Sikdar | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri