Cresterea economiei romanesti in anul 2006 va depinde de situatia agriculturii si de rezultatele din luna decembrie, insa aceasta se va incadra in intervalul 7,5%-8%, a declarat pentru NewsIn, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu.

Pe baza datelor disponibile in primele 11 luni ale anului 2006, produsul intern brut (PIB) al Romaniei a fost estimat la 97 de miliarde de euro, ceea ce inseamna o crestere economica de 8%, potrivit CNP.

Presedintele Comisiei a apreciat ca aceste evaluari sunt preliminare si ca pot suferi o corectie chiar de 0,5 puncte procentuale, in functie de datele privind starea agriculturii, care nu au fost inca publicate de Institutul National de Statistica. "Un alt element care nu a fost luat in considerare este luna decembrie, cand in mod traditional scade numarul zilelor lucratoare", a afirmat Ghizdeanu.

In prognoza de toamna, CNP a estimat pentru acest an un produs intern brut de 337 miliarde de lei, in crestere cu 7% fata de anul trecut. Comisia Europeana a anticipat, in ultima sa estimare, o crestere economica de 7,2% in acest an pentru Romania.

Directorul din cadrul Institului National de Statistica (INS), Adriana Ciuchea, a declarat, in luna decembrie, ca avansul economiei la finalul lui 2006 se va plasa la nivelul primelor noua luni (7,8%), plus/minus 0,5% fata de nivelul actual, avand in vedere experienta anilor trecuti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri