Cozile de la ghiseu se vor transforma in click-uri pe dispozitive mobile, a anuntat intr-o postare pe Facebook, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Potrivit postarii, optimizarea si simplificarea serviciilor aferente obligatiilor fiscale si nefiscale si platii taxelor se va realiza prin: modernizarea portalului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si a Spatiului Virtual Privat (SPV); extinderea gamei de servicii oferite in sistemul electronic prin SPV; extinderea disponibilitatii serviciilor electronice catre beneficiari prin realizarea variantelor portalului ANAF adaptate la dispozitive de tip smartphone si tableta; dezvoltarea unor aplicatii pentru platformele Android si IOS pentru accesarea serviciilor oferite prin SPV; introducerea de noi modalitati de autentificare in sistem prin dispozitive mobile, scrie Agerpres.

De asemenea, ministrul Finantelor anunta optimizarea si simplificarea serviciului de eliberare a documentelor. Acestea se vor realiza prin modernizarea platformei de arhivare electronica, imbunatatirea comunicarii interinstitutionale pentru schimbul automat intre sisteme informatice ale MFP si ale altor institutii. Cu ajutorul unui cod de bara contribuabilul va putea urmari stadiul documentului depus si va primi raspunsul in format electronic prin SPV.

Ministrul Finantelor a explica saptamana trecuta ca informatizarea ANAF este un obiectiv esential pentru mandatul sau.

"Pentru ANAF vom prezenta cateva masuri in urmatoarele zile, restructurarea ANAF, si este un obiectiv, modul in care ANAF lucreaza si informatizarea ANAF e un obiectiv sus pentru mine in acest mandat, oricat de lung, scurt, o sa fie, dupa ce plec, daca asta ramane - digitalizarea ANAF, mi se pare ca am atins ceva important, pentru ca de taxe se pot lega toti, pot sa le scada, sa le ridice oricand, dar daca reusim ca Guvern sa facem asta cu ANAF-ul cred ca o sa fie un plus mare si e un obiectiv important. Deci pana in mai sigur cu casele de marcat, si apoi restul, poate pana la sfarsitul anului", a declarat Florin Citu pe 10 decembrie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri