Analistul economic Liviu Voinea considera ca se va ajunge cu greu la un numitor comun in privinta strategiei energetice a Romaniei, in conditiile in care din comisia de elaborare a acestei strategii fac parte reprezentanti ai mai multor puteri politice, aflate in tabere diferite.

"Este interesat de vazut daca se va ajunge la un numitor comun, in conditiile in care din aceasta comisie fac parte reprezentanti ai mai multor partide, unde evident ca vor fi pareri divergente", a declarat pentru NewsIn, Liviu Voinea.

Pe de alta parte, in opinia sa, numirea in comisie a reprezentantilor mai multor partide demonstreaza faptul ca aceasta strategie se urmareste a fi una pe termen lung, care sa nu fie schimbata odata cu partidul aflat la guvernare. "Exista deja o politica energetica, publicata in 2006, dar nu mai este de actualitate. Pentru aceasta strategie, care se doreste a fi pe termen lung, autoritatile urmaresc sa aiba un acord larg", a adaugat Voinea.

El a refuzat sa isi exprime opinia in ceea ce priveste participarea la aceasta comisie a lui Ion Iliescu, Petre Roman, Dan Ioan Popescu si Iulian Iancu, precizand ca acestea sunt decizii politice. Ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca fostul ministru al economiei, Dan Ioan Popescu, si fostul secretar de stat pentru energie, Iulian Iancu, "se vor alatura comisiei pentru elaborarea strategiei energetice a Romaniei". Vosganian a mai spus ca a invitat sa colaboreze la scrierea acestei strategii si "personalitati" ca Ion Iliescu si Petre Roman.

Romania va finaliza pana in luna mai strategia energetica, potrivit ministrului Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. Potrivit lui, in maximum doua saptamani, ar urma sa inceapa primele discutii pe tema strategiei energetice.

Comisarul pentru energie al Uniunii Europene va veni in Romania la sfarsitul lunii februarie si in aceasta perioada va avea loc o dezbatere asupra viziunii romanesti asupra energiei, potrivit lui Vosganian. in opinia oficialului MEC, exprimata vineri, viziunea romaneasca mizeaza pe cresterea productiei de energie electrica si pe imbunatatirea structurii surselor, adica majorarea productiei de energie hidro, din surse regenerabile si nucleare.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut, la mijlocul acestei luni, ministrului economiei, Varujan Vosganian, sa urgenteze elaborarea strategiei energetice a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri