Contributia la Pilonul II de pensii va creste la 5% din 2021 si va ajunge la 6%, asa cum cere legea, a declarat, marti seara, la Realitatea Plus, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

"Sunt tari dezvoltate care s-au lovit de aceasta problema. Noua Zeelanda si Anglia au schimbat deja sistemul de pensii si dau o mai mare atentie pilonului de pensii private, pentru ca de acolo ai un randament si de acolo poti sa-ti asiguri o pensie mai mare. Anul acesta, am reusit sa salvam Pilonul II de pensii prin eliminarea din Ordonanta 114 a cerintei privind cresterea capitalului. Bineinteles ca a trebuit sa revenim prin Ordonanta de ieri, pentru ca PSD a atacat la Curte un proiect de lege care elimina si taxa bancara si aceasta cerinta de capital pentru Pilonul II de pensii, ca sa ne asiguram ca acest lucru nu se intampla. Din 2021, revenim sa crestem contributia la Pilonul II de pensii in doi pasi, gradual. In prima faza, cred ca o sa fie 5%, apoi la 6%, asa cum cere legea. Nu este de ajuns, insa. Va trebui sa reformam intregul sistem de pensii. Fara o reforma clara nu vor mai fi bani", a sustinut Citu, potrivit Agerpres.

Oficialul a adaugat ca "este momentul sa venim si cu viziune pe termen lung". "Pe termen scurt, carpeli, s-au tot facut de 30 de ani de zile, dar s-a terminat cu carpelile. Nu mai merg. Reformele reale trebuie sa inceapa din 2021", a spus ministrul Finantelor Publice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri