Primaria municipiului Cluj-Napoca continua anul acesta dezvoltarea de aplicatii digitale pentru catateni, dar si proiectul metroului si al trenului metropolitan si a planificat in buget bani pentru achizitia de tramvaie si autobuze electrice, dar si pentru crearea de parcuri si parcari, urmand sa desfiinteze garajele.

In acest an, Primaria Cluj-Napoca are venituri de 1,48 miliarde de lei si cheltuieli de 1,68 miliarde de lei.

In bugetul de anul acesta, primaria Cluj-Napoca a prevazut 40.000 de lei pentru studiul de fezabilitate al impactului asupra mediului si evaluarea adecvata pentru trenul metropolitan Gilau – Floresti – Cluj-Napoca, Baciu – Apahida – Jucu – Bontida, etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: magistrala I de metrou si tren metropolitan, inclusiv legatura dintre acestea si a studiilor conexe viitoarelor obiective de investitii.

Bugetul pe 2020 al primariei Cluj-Napoca vizeaza urmatoarele investitii:

  • Introducerea in circulatie a 12 noi tramvaie achizitionate din fonduri europene.
  • Finalizarea a patru noi parcari, cu un total de 1.253 de noi locuri de parcare. Va continua procesul de demolare de garaje si amenajare de parcari.
  • Finalizarea documentatiilor tehnice si de urbanism necesare pentru Centura metropolitana a Clujului. Continuarea procedurilor legale pentru proiectul multianual metrou si tren metropolitan.
  • Finalizarea lucrarilor la reabilitarea Turnului Pompierilor.
  • Finalizarea parcului Intre Lacuri si inceperea lucrarilor la Parcul Tineretului – Padurea clujenilor. Realizarea unui concurs de solutii pentru noi parcuri: Parcul Est si Parcul Buna Ziua. Inceperea lucrarilor la reabilitarea Parcului Feroviarilor, a Parcului 14 Iulie, a Parcului Stefan cel Mare si la extinderea skate parcului Rozelor. Realizarea achizitiei publice pentru reabilitarea malurilor Somesului si a parcului Armatura, pentru realizarea Parcului Zorilor si a Bazei sportive si de agrement „La Terenuri” Manastur.
  • Finalizarea modernizarii si reabilitarii termice a Spitalului Municipal prin intermediul unui proiect finantat din fonduri europene.
  • Continuarea lucrarilor de amenajare a platformelor subterane de colectare selectiva a deseurilor menajere – cel putin inca 100 de platforme. Instalarea a cel putin 10 noi grupuri de pubele inteligente pentru deseuri plastic, hartie/carton si deseuri reziduale, alimentate cu panouri solare.
  • Modernizarea zonelor pentru fitness in aer liber cu aparate noi – cel putin 10 spatii. Instalarea a trei noi toalete automate pentru persoane cu dizabilitati.
  • Extinderea numarului de proceduri si aplicatii digitale pentru cetateni. Dezvoltarea serviciilor oferite de functionarul public virtual „Antonia” (care gestioneaza astazi 94 de tipuri de cereri). Realizarea unui sistem de achizitie de date in timp real si a unei aplicatii pentru detectarea locurilor de parcare disponibile in zona centrala.

Sursa foto: Cosmin Iovan | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri