Premierul Ludovic Orban a declarat ca alocatiile pentru copii vor fi dublate "daca exista resurse financiare", noteaza Agerpres.

"Daca exista resurse financiare, (...) nu-mi place sa mint. Si daca am fi vrut sa marim alocatiile nu am fi putut pentru ca Legea bugetului era deja publicata, intrata in vigoare la momentul la care a fost promulgata Legea de crestere a alocatiilor", a afirmat Orban, duminica, la Hotnews, intrebat daca alocatiile pentru copii vor fi dublate la jumatatea acestui an.

El a reamintit ca alocatiile pentru copii au crescut, de-a lungul timpului, la initiativa PNL, in 2015 si 2019, iar liberalii au promovat si mecansimul de indexare anuala a acestora pentru a compensa pierderile de putere de cumparare determinate de inflatie.

"Aceasta majorare a alocatiilor genereaza o cheltuiala suplimentara la bugetul de stat de 6,3 miliarde de lei, pe estimarile pe care ni le-a dat Ministerul Finantelor. Puneti la asta inca 16 miliarde de lei pentru a asigura cresterea pensiilor, conform Legii pensiilor, mai puneti si pe Legea salarizarii, cresterea cu o patrime de anul acesta, ca sa va dati seama cam care este impactul bugetar. Guvernul (...) nu are de unde sa adune banii din eter ca sa poata sa asigure banii necesari unor cheltuieli bugetare. Cheltuielile trebuie dimensionate in functie de venituri. (...) Nu exista nicaieri in lumea asta sa se dubleze de doua ori intr-un an alocatiile pentru copii. De altfel, daca va uitati la declaratiile pesedistilor, au vrut sa se razbune pe noi, efectiv, sa-i aratam noi PNL-ului ce inseamna dublarea alocatiilor pentru copii. A fost, asa, ca un razboi politic ", a sustinut prim-ministrul.

Intrebat daca pensiile vor creste cu 40% din septembrie Orban a raspuns: „nu e 100% asta”. „Banii sunt prevazuti, dar totul depinde de cum evolueaza economia, daca reusim sa asiguram un trend economic solid, o creste eco consolidata, sa relansam investitiile sa imbunatatim colectarea”, a completat el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri