Peste o mie de strazi din cele sase sectoare ale Capitalei vor intra in reparatii, in 2007, lucrarile efectuate constand in modernizarea sau reabilitarea sistemului rutier si racordarea la retelele de apa si canalizare, potrivit datelor furnizate de catre primariile de sector.

Planurile de investitii ale administratiilor locale din cele sase sectoare din Bucuresti prevad lucrari de reabilitare a sistemului rutier si racordarea la retelele de apa si canalizare, precum si asfaltarea unor strazi pietruite sau de pamant. Conform datelor furnizate de reprezentantii primariilor de sector, totalul strazilor care vor face obiectul acestor operatiuni este de peste o mie, informeaza NewsIn.

Astfel, administratia locala a sectorului 1 a programat pentru anul 2007 investitii de circa 300 de milioane de lei pentru infrastructura din sector, valoarea creditelor externe fiind de 157 de milioane lei, restul banilor fiind alocati de la bugetul local. Planul de investitii pentru anul 2007 al autoritatilor locale sector 1 prevede reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere pe un numar de 140 de strazi si realizarea sistemului de canalizare si alimentare cu apa pe alte 15 strazi din sector. Valoarea acestor investitii este de 69.700.000 de lei, fonduri provenind de la bugetul local.

Cele 140 de strazi pe care se va realiza modernizarea si reabilitarea sistemului rutier sunt situate in cartierele Bucurestii Noi, Chitila (zona strazii Mimozei), Damaroaia, Baneasa si zona Centrala. Pentru acest obiectiv planul de investitii prevede fonduri de 63 de milioane de lei de la bugetul local, la care se adauga 1,7 milioane de lei obtinuti printr-un credit de la BCR.

Strazile pe care se va realiza sistemul de canalizare si alimentare cu apa sunt strazi de cota joasa din zona lacurilor. Lucrarile vor demara ulterior datei de 15 martie a anului 2007, fondurile alocate de la bugetul local pentru aceste investitii fiind de cinci milioane de lei.

De asemenea, potrivit planului de investitii pentru anul 2007, Primaria sectorului 1 va aloca de la bugetul local 70 de milioane pentru extinderea retelelor de apa si canalizare, precum si modernizarea sistemului rutier din zonele periferice ale sectorului Odai, Chitila, Vatra Noua si Straulesti. La aceasta suma se adauga 45 de milioane de euro, echivalentul a 157 de milioane de lei, reprezentand un credit obtinut in anul 2006 de la Banca Mondiala prin intermediul Primariei Municipiului Bucuresti. Lucrarile pentru acest obiectiv de investitii vor demara la jumatatea anului 2007, ulterior desfasurarii licitatiilor pentru atribuirea lucrarilor.

Programul de reabilitari si asfaltari din sectorul 2 cuprinde 310 strazi, pe 53 dintre acestea fiind programate lucrari de reabilitare a sistemului rutier. Restul de 257 de strazi incluse in program sunt vor fi modernizate prin asfaltare, acestea facand parte din cele 464 de strazi din sectorul 2 care sunt inca neasfaltate. Programul cuprinde artere din cartierele Colentina, Andronache, Creanga, Floreasca, stefan cel Mare. De asemenea, Directia Investitii din cadrul Primariei sectorului 2 mai are in vedere modernizarea a 60 000 de metri patrati de alei aflate intre blocuri.

In ceea ce priveste strazile din sectorul 3 care vor intra in reparatii, consilierii locali au aprobat deja investitii aproximativ 20 de milioane de lei pentru extinderea retelei de apa si canalizare pe mai mult de zece strazi si pentru modernizarea sistemului rutier pe aproape 40 de artere.

Astfel, extinderea retelelor de apa si canalizare se va face pe strazile Intrarea Albastritei, Intrarea Salbei, Intrarea Vasile Ghiorghiev, Intrarea Muscatei, Intrarea Industriilor, Intrarea Atasamentului, Intrarea Muncii, Intrarea Anestinelor, Intrarea Titan si Strada Drumul Lunca Ozunului, iar pe strazile Intrarea Atsamentului, Strada Esarfei (Strada Troscotului Strada stiubei), Intrarea Hulubilor, Strada Lunca Merilor, Aleea Pacala, Strada Pelinului, Strada stirului, Aleea Tandala, Strada Troscotului, Strada Vrejului, Aleea Coconi, Strada Esarfei (soseaua Mihai Bravu Strada stiubei), Intrarea Industriilor, Strada Nita Elinescu, Strada Patlaginei, Strada Piscul Rachitei, Strada stiubei, Tarcau, Strada Vitejilor, Strada Marin Marin, Intrarea Detasamentului, Strada Ghirghiev, Strada Penes Curcanul, Intrarea Muscatei, Strada Nucului, Strada Malva va fi modernizat sistemul rutier.

In acest moment, pe raza sectorului 4 exista 219 strazi neasfaltate - 26 sunt cu piatra cubica, 88 cu piatra de rau si 105 cu pamant. Dintre acestea, 106 sunt programate pentru lucrari de modernizare a sistemului rutier si de racordare la sistemul de apa si canalizare. De asemenea, planul de investitii al autoritatilor locale de la sectorul 4 prevede reabilitarea sistemului rutier pe alte 127 de artere de pe raza sectorului 4.

In privinta planului de investitii in infrastructura de la nivelul sectorului 5, reprezentantii administratiei locale de sector au declarat ca acesta nu a fost elaborat deocamdata "intrucat inca nu s-a aprobat bugetul local, acesta urmand a fi votat in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, care va avea loc la inceputul lunii februarie".

In sectorul 6 al Capitalei, autoritatile locale intentioneaza sa realizeze modernizarea sistemului rutier pe 160 din cele 187 de strazi neasfaltate pana acum. De asemenea, reparatiile incepute la sfarsitul anului trecut pe un numar de 16 strazi vor fi finalizate in cursul anului 2007. Totodata, pe 140 de artere de circulatie din sectorul 6 se vor efectua lucrari de reparatii ale sistemului rutier. Potrivit reprezentantilor administratiei locale, zonele in care va fi concentrat cel mai mare numar de astfel de strazi sunt Giulesti si Militari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri