Sectorul energetic sufera de un deficit de personal cu inalta calificare

Sectorul energetic sufera de un deficit de personal la nivelul specialistilor cu inalta calificare, a declarat presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, fost secretar de stat pe politici energetice in Ministerul Economiei si Comertului.

"Sistemul energetic a inceput sa piarda din ce in ce mai multi specialisti care prefera sa emigreze", a spus Iancu. Potrivit acestuia, in momentul de fata, circa 5-6% din varfurile din energie, "ceea ce se cheama expertiza", au migrat, lasand posturile goale. Presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor a mai aratat ca principala cauza pentru care specialistii parasesc sistemul energetic o constituie salariile mult prea mici in comparatie cu pregatirea si experienta lor, potrivit NewsIn.

De asemenea, in opinia deputatului PSD, tinerii nu mai sunt interesati de facultatile politehnice, iar specialistii din domeniul energetic devin astfel o specie pe cale de disparitie, daca autoritatile nu vor lua masuri pentru a stopa acest fenomen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri