Ieri, Guvernul a aprobat noua organizare a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, reducand numarul demnitarilor si eliminand posturi de directori generali, a scris pe Facebook Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

“Daca faci din subiectul reorganizarii unei institutii publice o prioritate, cam 2 luni dureaza evaluarea situatiei, depasit etapa lui „Nu se poate”, analiza optiunilor, comparatia cu structuri similare din alte tari, consultarea cu toti cei care doresc sa se implice, procedura de avizare. Nu este o experienta pe care sa o inveti dintr-o carte, dar daca te apleci cu seriozitate pe subiect si esti determinat sa iei decizii, se poate.

Ieri, Guvernul a aprobat noua organigrama a MMPS. Am redus numarul demnitarilor, cabinetele demnitarilor, respectiv am eliminat posturile de directori generali. De la 424 posturi existente in trecut, la 323. De la 40 posturi de conducere la 28. In ultimii ani, sub motivatia cresterii veniturilor, tendinta a fost sa se incurajeze promovarile. Functiile insemnau, de multe ori, puterea semnaturii. Angajatii pregatesc lucrarile.

Schimbarea pe care am dus-o pana la final in Ministerul Muncii nu trebuie sa se opreasca aici. Evaluarile competentelor si, mai ales, a eficientei #lamunca trebuie facute serios. O spun direct, cu toate ostilitatile din sistem pe care le atrag, nu se lucreaza eficient. Exista o stare de confort si o lipsa de asumare care inhiba pe cei care au dispozitie sa faca treaba. Este nevoie de multe ingrediente pentru a face administratia performanta. Mergem mai departe.

Lucram acum la schimbarile din ANOFM, IM, ANPIS si CNPP. Caut sa duc activitatea Ministerului Muncii inspre eficienta”, a punctat ea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri