Romania va intra, cel mai probabil in luna martie, in procedura de deficit excesiv, a anuntat ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu, la Realitatea Plus.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, sustine ca este vina guvernarii PSD.

"Romania va intra in procedura de deficit excesiv. Inca un cadou lasat Romaniei de cei de la PSD: procedura de deficit excesiv. Nu putem sa evitam acest lucru, dar ce putem noi sa facem este sa ne asiguram ca venim cat mai repede cu deficitul pe ESA sub 3%. Am aratat deja acest lucru in strategia fiscal-bugetara. Ne intoarcem sub 3% in 2022, pentru ca este cel mai rapid, dar in acelasi timp nu vrem sa influentam negativ economia", a spus Citu la Realitatea Plus.

Executia bugetului general consolidat pe anul 2019 s-a incheiat cu un deficit de 48,3 miliarde lei (4,6% din PIB), conform datelor MFP. Executia bugetului general consolidat pe anul 2019 indica o majorare ampla a deficitului bugetar cu 1,8 puncte procentuale in PIB fata de nivelul de 2,8% din PIB inregistrat in anul 2018.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri