Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 a insemnat, inca din 2006, o crestere de 35% a volumului de investitii in municipiu in domeniul constructiilor. Potrivit datelor Directiei Judetene de Statistica Sibiu, citate de NewsIn, volumul lucrarilor de constructii in primele 11 luni ale anului 2006 a crescut cu peste 35 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cele mai pline luni de constructii au fost anul trecut, in actuala Capitala Culturala Europeana, iulie si august, cand volumul lucrarilor a crescut fata de aceasi perioada a anului 2005 cu 94 la suta si, respectiv 79 la suta. Iarna blanda a permis ca numarul de lucrari de reabilitare si constructii sa ramana ridicat chiar si in lunile octombrie si noiembrie (cu aproximativ 20 la suta mai multe lucrari decat cele inregistrate in perioada mentionata a anului 2005).

Ca urmare si investitiile au crescut. Conform datelor furnizate de sursa citata, investitiile cumulate in primele noua luni ale anului 2006, fata de aceeasi perioada a anului precedent au crescut cu peste 26 la suta. Cea mai mare crestre a investitiilor in acest domeniu a fost in trimestrul al II-lea, indicele fiind de aproape 80 la suta mai mare decat cel din aceeasi perioada a lui 2005.

De asemenea, numarul autorizatiilor de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale a crescut serios anul trecut. Daca varful cresterii a fost inregistrat in iulie -134 de autorizatii, numarul acestora a ramas ridicat si in noiembrie - 70 de autorizatii, fata de 54 cate erau inregsitrate in aceasi luna a anului 2005.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat