Strategia nationala privind dezvoltarea rurala prezentata de Romania trebuie sa rezolve doua probleme, respectiv a fermelor de subzistenta si a modernizarii agriculturii, a delcarat directorul Directiei Programe de Dezvoltare Rurala din partea Comisiei Europene, Jose Manuel Sousa Uva. "Comisia Europeana se asteapta ca prin Planul National Strategic pentru Dezvoltare Rurala, Romania sa dovedeasca faptul ca este capabila sa administreze fondurile europene", a declarat, citat de NewsIn, Jose Manuel Sousa Uva.

Acesta a precizat ca strategia nationala privind dezvoltarea rurala trebuie sa rezolve doua probleme esentiale, respectiv modernizarea agriculturii si evolutia socio-economica a celor implicati intr-o agricultura de subzistenta. "Pentru ca aceste probleme sa fie depasite, trebuie sa existe proiecte de diversificare sau de modernizare a activitatii in mediul rural", a spus Jose Manuel Sousa Uva.

Ministrul agriculturii Dan Motreanu a declarat, joi, ca Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR) va acorda un anumit sprijin financiar pentru fermele de subzistenta, dar nu s-a stabilit inca valoarea acestui sau modul de acordare.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR) a organizat, joi, cea de-a treia reuniune a Comitetului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala in cadrul careia a fost prezenta spre dezbatere varianta finala a Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala 20072013.

Pe baza acestui plan de dezvoltare, Romania stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013 in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii.

Practic, in functie de acest plan, fermierii pot accesa fonduri europene sau de la bugetul Ministerululi Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Banii vor fi alocati pe patru axe, anume "Cresterea competivitatii sectoarelor agricol si forestier", "imbunatatirea mediului din spatiul rural", "Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale", respectiv axa Leader, dedicata parteneriatelor public-private.

Pentru perioada 2007-2013, finantarea pentru dezvoltare rurala se realizeaza atat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), cat si din bugetul national, valoarea acestor fonduri fiind de 8 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri