Licitatia pentru tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei (19,5 Km) al autostrazii Bucuresti-Brasov a fost amanata cu o saptamana la cerea mai multor companii care au achizitionat caietul de sarcini, au declarat pentru NewsIn, surse din cadrul Ministerului Transporturilor.

Licitatia pentru tronsonul de 19,5 km era programata pentru data de 5 februarie, insa mai multe companii au cerut amanarea acesteia deoarece documentatia necesara este complexa si necesita mult timp pentru intocmire.

Potrivit surselor din cadrul Ministerului, Transporturilor si Constructiilor si Turismului (MTCT), licitatia ar putea fi organizata la sfarsitul saptamanii viitoare, data exacta urmand sa se stabileasca in cel mai scurt timp.

Pana acum, un numar de 16 firme au achizitionat caietul de sarcini pentru participarea la licitatia organizata pentru constructia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei, printre acestea numarandu-se companii de renume din Austria, Germania, Grecia, Franta si Romania.

Lucrarile pentru autostrada Bucuresti-Brasov (42,5 km) se vor derula simultan pe cinci tronsoane. Tronsonul Bucuresti-Ploiesti km 19/62 a fost castigat in 2006 de consortiu romanesc format din companiile PA&CO International, Euroconstruct Trading 98, UMB Spedition si Comaxa. Reprezentantii MTCT estimeaza ca lucrarile vor fi incepute in primavara acestui an.

La jumatatea acestui an, MTCT va organiza licitatiile pentru celelalte trei tronsoane, respectiv Ploiesti-Comarnic, Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov. soferii vor putea circula pe autostrada care va lega Capitala de Brasov, din mai 2010, data estimata de minister ca vor fi terminate lucrarile. Pentru autostrada se vor aloca 200 milioane euro de la bugetul de stat.