AVAS a ofertat spre vanzare, vineri, 2 februarie 2007, pachetul reprezentand 70,11% din actiunile INTEC S.A. Bucuresti, acesta fiind cel de-al cincilea institut de cercetare lansat la privatizare in 2007, se arata intr-un comunicat al institutiei.

INTEC S.A. Bucuresti activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale. Actionarii societatii sunt: AVAS 70,11%, Aris Consult Invest S.R.L. 29,52%, Dan Codescu 0,37%.

Metoda de privatizare a INTEC este negocierea pe baza de oferte tehnice. Aceasta metoda de privatizare, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%, protejeaza institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata, astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare dezvoltare.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a mai multor criterii de precalificare. Unul dintre acestea este inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea urmatoarelor fapte: gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare criteriu eliminatoriu.

De asemenea, ofertantii trebuie sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita precum si bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

Data limita pentru depunerea documentelor de precalificare si de participare, impreuna cu ofertele finale, este 15 martie 2007, ora 12,00. Documentele de precalificare se vor deschide la data de 15 martie 2007, ora 13,00 in prezenta tuturor potentialilor cumparatori.

Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si