Numarul bovinelor sacrificate anul trecut a scazut cu 12%, comparativ cu anul 2005, cel al porcilor a crescut cu 6,1%, cel al ovinelor si caprinelor s-a majorat cu 9%, iar cel al pasarilor a scazut cu 17,8%, potrivit datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Numarul total de bovine sacrificate a inregistrat, in 2006, o scadere cu 12,0% (1,1 milioane), dar o crestere cu 2,2% din punct de vedere al greutatii in carcasa, comparativ cu 2005. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au inregistrat cresteri atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate (16,8%), cat si al greutatii in carcasa (21,8%).

Numarul total de porcine sacrificate a crescut, anul trecut, cu 6,1% (5,7 milioane) si cu 7,3% in ceea ce priveste greutatea in carcasa, fata de 2005. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut cu 24,3%, respectiv 32,3% la greutatea in carcasa.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a inregistrat, anul trecut, o majorare cu aproape 9% (6,1 milioane), iar greutatea in carcasa a crescut cu 13,7%, comparativ cu 2005. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut intr-o proportie mica, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate (3,9%), cat si al greutatii in carcasa (2,3%).

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora a scazut, in 2006, cu 17,8% (171 milioane), respectiv cu 13,9%, fata de 2005. in unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri cu 10,8% ale numarului pasarilor sacrificate si cu 9,0% la greutatea in carcasa.

In decembrie 2006, numarul total de bovine sacrificate a inregistrat o crestere cu 18,9%, iar greutatea in carcasa la bovinele sacrificate a crescut intr-o proportie mai mica, cu 8,0%, comparativ cu decembrie 2005. Taierile de bovine in unitatile industriale specializate s-au mentinut la un nivel constant, acestea reprezentand 7,0% din totalul bovinelor sacrificate. Greutatea in carcasa a acestora a inregistrat o crestere cu 2,3%.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut, in decembrie 2006, cu 7,0%, iar in ceea ce priveste greutatea in carcasa, scaderea este cu aproape 2%, fata de decembrie 2005. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate detin o pondere in total porcine sacrificate de 7,3%. Atat numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate, cat si greutatea in carcasa au fost in crestere cu 20,5%, respectiv 28,8%.

In decembrie 2006, numarul total de ovine si caprine sacrificate a inregistrat o crestere cu 4,7%, iar la greutatea in carcasa, cresterea a fost de 58,3%, fata de decembrie 2005. Taierile in unitatile industriale specializate au inregistrat la randul lor cresteri masive, atat din punct de vedere al capetelor sacrificate cat si dupa greutatea in carcasa cu 112,5%, respectiv 94,4%. Acestea reprezinta putin peste 4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine.

Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut, in decemrbie 2006, cu 15,7%, respectiv cu 6,2% la greutatea in carcasa, fata de decembrie 2005. Taierile de pasari in unitatile industriale specializate inregistreaza o pondere de aproape 53% fata de total pasari sacrificate, cu mult mai mare decat in cazul celorlalte specii. Sacrificarile in acest tip de unitati se mentin la un nivel ridicat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate (24,8%), respectiv 19,0% in ceea ce priveste greutatea in carcasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri