Premierul Tariceanu a declarat ieri ca va stabili impreuna cu ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, momentul cand va numi o persoana la conducerea ANAF, adaugand ca Vladescu considera propunerea PD pentru sefia fiscului, Viorel Comanita, ca fiind o persoana care corepunde profesional.

"O sa discut cu ministrul Vladescu si o sa convenim impreuna care este momentul cand voi numi persoana care va conduce ANAF. Vladescu mi-a comunicat ca s-a uitat pe CV-ul lui (Viorel Comanita, propunerea PD pentru postul de presedinte al ANAF, n.r.) si este o persoana care corespunde din punct de vedere al pregatirii profesionale", a declarat, potrivt NewsIn, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Viorel Comanita a fost propus de PD pentru preluarea presedintiei ANAF, dupa ce, la sfarsitul lunii ianuarie, premierul Tariceanu l-a eliberat pe Sebastian Bodu, din functia de presedinte cu rang de secretar de stat al ANAF, "pentru inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic". Ulterior, premierul a afirmat ca va lua o decizie, numai in functie de opinia ministrului de finante. Comanita a primit avizul ministrului finantelor Sebastian Vladescu.

Comanita lucreaza de doi ani in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, iar, in prezent, este director al Directiei Supraveghere, Produse, Accize si Tranzit. Anterior, a avut un cabinet de avocatura in Sibiu, fiind jurist de profesie. A absolvit Facultatea de Drept "Simion Barnutiu", Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, unde l-a avut coleg pe fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu.

Dupa demiterea lui Bodu, seful Executivului a decis ca vicepresedintele ANAF, Daniel Chitoiu, sa asigure interimatul la sefia Fiscului.