Entităţile autorizate, reglementate şi/sau supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vor transmite corespondenţa, raportările, informaţiile şi alte documente prevăzute de legislaţia aplicabilă, către autoritate, doar în format electronic, în perioada aplicării măsurilor excepţionale, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a adoptat Instrucţiunea nr. 1/2020 privind transmiterea raportărilor şi a altor documente către ASF în perioada aplicării măsurilor excepţionale generate de criza COVID-19", se menţionează în comunicat.

Potrivit ASF, documentele menţionate vor fi transmise pe adresa de e-mail a ASF, dedicată acestei proceduri, eregistratura@asfromania.ro.

"În cazul raportărilor prevăzute de legislaţia aplicabilă în domeniul asigurărilor, vor fi utilizate aplicaţiile ASF-EWS sau e-Hub, iar în cazul raportărilor prevăzute de legislaţia pieţei de capital se utilizează aplicaţiile prevăzute de legile în vigoare, aplicabile fiecărui tip de raportări", se mai precizează în comunicat.

Documentaţia transmisă ASF va fi păstrată la sediul entităţii, pentru a putea fi disponibilă pentru verificare la solicitarea autorităţii ori de câte ori va fi necesar.

Potrivit ASF, instrucţiunea care a fost transmisă Monitorului Oficial al României se aplică pe perioada existenţei stării de urgenţă şi intră în vigoare la data publicării.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri