In prima luna de la lansarea noii versiuni a sistemului electronic de achizitii publice eLicitatie, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a e eliberat peste 2.000 de certificate digitale pentru institutii publice, dublu fata de 2006, a spus joi IGCTI.

Am eliberat peste 2.000 de certificate digitale luna trecuta pentru institutii publice. Aceasta crestere se explica prin faptul ca acum toate autoritatile statului sunt obligate sa publice anunturile de achizitie in sistemul eLicitatie, a explicat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.

In Romania sunt aproximativ 15.000 de institutii publice, asa ca ne asteptam ca numarul inscrierilor in sistem sa creasca si in lunile urmatoare, pe masura ce acestea isi incep programul de achizitii, a completat acesta.

Printre autoritatile care au publicat anunturi pe eLicitatie se numara Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale SA, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Metrorex SA, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, Compania Nationala Posta Romana, Societatea Romana de Televiziune.

Numarul companiilor ofertante care s-au inscris deja in sistem este de asemenea mai mare, prima luna a anului aducand 1.800 de inscrieri fata de 1.300 de companii in tot anul trecut.

In cursul lunii februarie, utilizatorii sistemului vor avea la dispozitie si procedura de achizitie conform careia castiga oferta cea mai buna din punct de vedere tehnico-economic. De asemenea, vor putea fi publicate si anunturi pentru contractele de concesionare, prin care bunurile sau serviciile statului pot fi exploatate in schimbul unor beneficii, si anunturi pentru concursuri de solutii, procedura folosita atunci cand statul achizitioneaza proiecte pentru amenajari teritoriale, planuri urbanistice sau arhitectura.

In acest moment, eLicitatie permite publicarea tuturor tipurilor de anunturi de achizitii, cumpararea directa si cererea de oferta. Accesul in sistem este acum mult mai facil, intrucat au fost eliminate o mare parte din documentele necesare inregistrarii, tariful de inregistrare si garantia de buna conduita.

Proiectul pilot eLicitatie a fost lansat in martie 2002. in 2006, sistemul a fost utilizat de catre 1.000 institutii publice si peste 1.300 de companii ofertante. S-au incheiat peste 175.000 licitatii electronice si au fost tranzactionate 143 categorii de produse, in primele sase luni ale anului, dupa care sistemul a fost adaptat la noua legislatie in domeniu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri