Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor, precum şi pentru susţinerea investiţiilor, subliniind că toate analizele specialiştilor indică o revenire în 'V' a economiei după depăşirea vârfului pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

"Cu siguranţă avem ca priorităţi plata pensiilor şi vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi plata salariilor, pentru susţinerea investiţiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare", a spus Ludovic Orban, joi, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Premierul a adăugat că "toată gândirea" la nivel guvernamental este pentru "o revenire" în plan economic.

"Toate analizele specialiştilor indică, practic, o evoluţie în 'V' a economiei. După o scădere care este destul de bruscă şi de mare, după depăşirea vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică. Dacă vă uitaţi în prognoze, indiferent cine face aceste prognoze, indică o scădere economică pe anul ăsta în România şi o creştere economică pe anul viitor care variază între 4,1 şi 6,1 pe 2021", a mai spus Orban.

Ludovic Orban: Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai e de actualitate

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că șomajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate, deoarece România se apropie de finalul stării de urgență, scrie Digi24.

Ludovic Orban a fost întrebat după vizita la Institutul Cantacuzino ce se mai întâmplă cu proiectul intrării în șomaj tehnic, iar răspunsul premierului a fost că „nu mai este de actualitate”.

Rugat să precizeze motivul, premierul a răspuns: „Pentru că ne apropiem de finalul stării de urgență”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri