Romanii mai au de asteptat cel putin pana in luna august pentru a putea candida pentru accesarea fondurilor structurale, potrivit unui comunicat remis de Camera de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB), in urma seminarului "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii".

Autoritatile vor furniza, pana in august, potentialilor beneficiari ghiduri orientative de finatare comunitara pentru a putea incepre proiectele care urmeaza sa participe la selectie. Aceasta a fost una dintre concluziile seminarului pe tema Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii, organizat de (CCIB).

Seminarul "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii" face parte din campania intensa derulata de CCIB, in vederea majorarii capacitatii de absorbtie a resurselor puse la dispozitia romanilor de Bruxelles. "Dorim sa raspundem unui numar cat mai mare de intrebari venite din partea firmelor, a afirmat in deschiderea lucrarilor Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB, citat de NewsIn.

Cresterea competitivitatii este una dintre cele sapte axe prioritare de interventie avute in vedere de autoritatile de la Bucuresti in formularea Planului National Strategic de Referinta pentru perioada 2007-2013. Planul Operational Sectorial (POS), care vizeaza cresterea competitivitatii intreprinderilor romanesti, a fost trimis recent de catre Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) pentru a fi avizat de catre Comisia Europeana (CE).

In prezent, Autoritatea de Management a programelor operationale sectoriale este in masura sa acorde doar informatii cu privire la tipurile de proiecte eligibile. Dupa ce Comisia va aproba programele nationale, informatiile necesare vor putea fi accesibile pe portalurile ministerelor ce gestioneaza domeniul respectiv, care vor asigura activitati de call-center (centre de directionare a apelurilor).

Programul sectorial de crestere a competitivitatii se adreseaza, in principal, IMM-urilor, care isi vor putea deconta 70% din cheltuielile eligibile pentru investitii in productie si mai putin intreprinderilor mari, care au dreptul sa deconteze 50% dintre acestea. De la acest program sunt excluse firmele din industria siderurgica, constuctorii de nave, industria de prelucrare primara a produselor agricole, activitatile de export, au afirmat expertii Autoritatii Nationale pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri