Ministrul Economiei, Virgil Popescu, consideră că putem asista la ieftiniri în ceea ce priveşte alimentele la raft sau bunurile de larg consum, tocmai pentru faptul că "lumea consumă mai puţin", iar oferta este mai mare decât cererea, notează Agerpres.

„Nu văd de ce ar trebui să crească preţurile la raft. Preţul utilităţilor eu îl văd că este în continuă scădere, preţul energiei electrice şi al gazelor naturale este în scădere. Nu văd de ce preţul alimentelor la raft sau preţurile bunurilor de larg consum să fie în creştere. Eu cred, din contră, că putem asista la ieftiniri tocmai pentru faptul că lumea consumă mai puţin, iar oferta este mai mare decât cererea. Este o regulă firească de piaţă: când oferta este mai mare decât cererea, preţurile să fie sub control, ba mai mult, să scadă. Eu cred că apetitul pentru consum al românilor va fi într-o perioadă de timp, pe termen scurt, uşor limitat. Şi asta nu cred că va pune o presiune pe preţ ca să crească", a afirmat Virgil Popescu, la Realitatea Plus, întrebat dacă ne putem aştepta la preţuri mai mari la raft după relaxarea măsurilor de carantină.

În ceea ce priveşte preţul măştilor, ministrul economiei a explicat că „a fost o perioadă de speculaţie la început".

Cererea a fost mai mare decât oferta şi, atunci, cei care aveau măşti la dispoziţie le-au vândut la preţuri foarte mari, dar eu cred că, în momentul de faţă, lucrurile s-au reglat", a mai spus ministrul Economiei.

Acesta a subliniat că oferta a ajuns la nivelul cererii, odată cu pornirea producţiei interne.

„Avem mai mulţi producători români, cred că vreo patru sau cinci care şi-au instalat deja echipamente automate - şi aici vorbesc de echipamente profesionale care produc sute de mii de măşti pe zi. Odată cu instalarea acestor capabilităţi de producţie interne şi cu importurile care au venit în continuare, cred că oferta va fi mai mare decât cererea şi nu vom avea probleme cu aprovizionarea de măşti", a mai spus Virgil Popescu.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri