Ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian a precizat ca salariile din sectorul energetic vor creste in acest an, in medie, cu 22 %, cea mai mare crestere urmand a fi in cazul angajatilor centralei nucleare de la Cernavoda.

"Am solicitat Fondului Monetar International sa scoata de sub monitorizare companiile romanesti din sectorul energetic. Astfel, voi putea negocia direct cu sindicatele cresterile salariale, ca orice patron. Pentru acest an preconizam o crestere medie a salariilor de 22%. Este o dovada de respect pentru acesti oameni", a declarat in conferinta de presa de la Iasi, ministrul Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, angajatii din electrocentrale si termocentrale vor avea un salariu brut cuprins intre 2.400-2.800 lei, in timp ce salariatii de la centrala nucleara vor castiga peste 4.000 lei. "Am auzit ca sindicatele vor sa picheteze marti Guvernul. Sper sa-si gaseasca alta indeletnicire", le-a sugerat ministrul economiei, liberalul Varujan Vosganian.