O declarație face înconjurul lumii. Este vorba despre ieșirea publică a doamnei Carmen Reinhart, noul economist-șef al Băncii Mondiale și vicepreședinte al organizației, care a declarat faptul că epoca globalizării se apropie de final, lovitură de grație fiindu-i acordată chiar de pandemia de coronavirus.

Suveraniștii își freacă mâinile de bucurie

Un sfârșit de dur pentru ceea ce mulți vedeau ca fiind, dacă nu sfârșitul istoriei, măcar ceva destul de similar cu aceasta. Neoliberalismul atotstapanitor și de succes frangandu-și gâtul, iată, într-un inamic mult mai puțin spectaculos, dar persistent și, pe deasupra, invizibil.

Cu greu se putea imagina o satisfacție mai mare pentru vocile tot mai numeroase și mai agresive din ultimii ani ale suveranistilor, care nu știau ce să mai facă să închidă libera circulație a persoanelor și mărfurilor pe un continent care a făcut din spațiul Schengen un titlu de glorie. Iar de aici și până la amenințarea ideii de democrație însăși, nu a mai fost decât un pas. Astfel, În Europa cel puțin zece state au pus alegerile locale, regionale, parlamentare ori prezidențiale pe hold ca urmare a instituirii măsurilor sanitare, lăsând loc liber adversarilor ideii europene.

Citește ANALIZA integrală pe RisCo.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri