Investitiile care vor fi facute pentru amenajarea de parcari subterane in Capitala, care vor fi construite prin parteneriat public -privat, ar putea ajunge la 500-600 de milioane de euro, a declarat primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Adriean Videanu a explicat ca, in urmatoarea perioada vor fi scoase la licitatie cele 20 de locatii din zona centrala, locatii in care vor fi amenajate 15.000 -17.000 de locuri de parcare. Cele 20 de locatii de parcari subterane, care se vor construi in Capitala, vor fi scoase la licitatie intr-un singur pachet si vor fi administrate de o singura firma.

"Peste tot in lume este un singur operator pentru parcajele din centru, toate se fac intr-un flux foarte bine pus la punct, care sa descurajeze parcajul la suprafata si sa stimuleze parcajul subteran. Asta ne dorim si noi", a spus Videanu, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste tariful, primarul Capitalei a precizat ca "vor exista tarife diferentiate, iar Municipalitatea va urmari ca acestea sa fie suportabile pentru bucuresteni".

Potrivit edilului-sef, primul parcaj subteran la care vor incepe lucrarile, in decursul acestui an, este cel de la Gara de Nord. Adriean Videanu a explicat ca, pe masura ce vor fi construite noile parcaje subterane, parcarile de la sol, tip Dalli, vor disparea, mai ales ca in contractul dintre Primarie si Dalli se mentioneaza ca in cazul in care Municipalitatea are alte posibilitati, parteneriatul poate fi desfiintat.

Potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti vor fi amenajate parcari in piata Garii de Nord, in Piata Sala Palatului, la Perla, Aleea Circului, in Piata Alba Iulia, pe B-dul Barbu Vacarescu, la Gara Baneasa, pe Str. Walter Maracineanu, in Parcul Herastrau, la Pavilioanele H.

Vor mai fi amenajate alte sase parcari in Piata Sudului, in Piata Hurmuzachi, in Piata Obor , in fata restaurantului Pescarus, in Piata Amzei si in Piata Dorobanti si in zonele Piata Universitatii, Piata Domenii, Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Magheru si Strada Edgar Quinet.

De asemenea, Primaria Capitalei va derula, in perioada 14 februarie-2 martie 2007 prima faza a proiectului Strategia pentru dezvoltarea parcarilor in regim de parteneriat public-privat in Bucuresti.

Contractul este in valoare de 600.000 de euro (banii provenind dintr-un grant primit de la guvernul spaniol) si a fost semnat cu firma de consultanta Inocsa Ingenieria. pentru a afla necesarul locurilor de parcare din Bucuresti.

Proiectul presupune efectuarea unor sondaje, pe strada, pentru a depista cererea si oferta locurilor de parcare din Capitala." Strategia ne va da elemente de detaliu, la cele 100 de zone din inelul principal. in momentul de fata traficul in Bucuresti este limitat de parcjul haotic, intamplator, fie ca este legal, fie ca este ilegal", a precizat Videanu.

Studiul va fi folosit la intocmirea proiectului privind strategia constructiei de parcari, care va trebui finalizata pana in luna iunie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri