Guvernul propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile și propune oficierea slujbelor în interiorul bisericilor și deschiderea sălilor de jocuri de noroc, a declarat premierul Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern.

În cadrul Comitetul Național pentru situații de Urgență pentru Situații de Urgență, s-au luat următoarele decizii:

  • se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile
  • măsurile de prevenire și control necesar a fi adoptate începute cu data de 17.06.2020

„Am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. Se știe că se va permite desfășurarea activităților în centrele comerciale de tip mall, cu anumite excepții. Se va relua activitatea în sălile de fitness și aerobic, în condițiile stricte. De asemenea, se reia activitatea în grădinițe și after-shool-uri pe perioada verii. Odată cu încetarea școlii, se oprește măsura prin care autoritățile ofereau o metodă de sprijin pentru părinții care stătea acasă cu copiii. Foarte mulți părinți au solicitat redeschiderea grădinițelor. În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista în interiorul bisericilor. Trebuie implementate foarte bine regulile sanitare. Se reiau și activitățile jocurilor de noroc”, a spus Ludovic Orban.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

  • IMM Invest, plafonul de creditare atins este de 3,8 miliarde. Exisă deja două bănci care și-au atins plafonul maxim. Nu am emoții că plafonul de 5 miliarde nu va fi atins.
  • Peste 1 milion de români au beneficiat de șomaj tehnic
  • Aș menționa că există cerere pe piața muncii. Sigur că disponibilitatea de pe piața forței de muncă nu corespunde mereu cu cererea.
  • În ceea ce privește ratele la băncii, există aproape 200.000 de beneficiari.
  • În ceea ce privește concediile medicale, am atins un record absolut în ceea ce privește decontarea. În luna mai, am decontat concedii medicale în valoare de 600 de milioane de lei. Până acum, decontarea medie a fost de sub 100 de milioane de lei

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri