Activitatea Garzii Financiare in anul 2006 a fost mai intensa fata de 2005, numarul agentilor economici controlati ridicandu-se la aproape 148 584, fata de 146 643 in 2005, conform raportului de activitate prezentat pe site-ul Institutiei publice de control.
Valoarea totala a amenzilor si confiscarilor stabilite pentru anul trecut a fost de aproximativ 282 milioane lei vechi, cu 2 procente mai mica decat cea din 2005. Cu toate acestea, sumele incasate din amenzi si confiscari au crescut cu 14%, contribuind cu aproape 152 de milioane lei vechi la bugetul de stat.

Printre domeniile prioritare de actiune, catre care au fost orientate cu precadere resursele materiale si umane, se numara sectoarele comercializarii carburantilor sau altor componente petroliere (uleiuri minerale), alcoolului si tigaretelor.

In sectorul uleiurilor minerale, Garda Financiara a amendat, pe parcursul anului 2006, 1.034 firme, incasand 1451 lei. In domeniul comercializarii alcoolului si bauturilor alcoolice au fost sanctionati 3322 de companii, amenzile ridicandu-se la 6495 lei.

In cazul companiilor care produc si comercializeaza tigarete, 1321 de agenti economici au primit amenzi, suma totala incasata de la acestia fiind de 2154 RON.

Garda Financiara a efectuat verificari de specialitate in 475 de cazuri la solicitarea parchetului, in principal D.N.A. si D.I.I.C.O.T. (peste 300 sesizari). De asemenea, in 2.166 cazuri, au fost efectuate controale si verificari de specialitate, la solicitarea organelor de politie.

Prioritatile Garzii Financiare pentru 2007 sunt: utilizarea cat mai eficienta a fondului de timp disponibil, continuarea programului de pregatire profesionala, stabilirea unor contacte cu institutiile omoloage din statele U.E. precum si alte state, precum si mediatizarea corespunzatoare a actiunilor desfasurate si a rezultatelor obtinute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri