Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) este dispusa sa cumpere anul acesta aproximativ doua mii de apartamente de pe piata libera, in care sa cazeze persoanele evacuate din casele nationalizate si din Centrul Istoric, potrivit directorul in cadrul Directiei de Investitii din PMB Aurora Abas.
Reprezentantii Directiei de Investitii a PMB sustin ca Municipalitatea este dispusa sa negocieze cu dezvoltatorii de locuinte de pe piata imobiliara bucuresteana la preturi cuprinse intre 900 si 1.100 euro metru patrat.

"Dorim sa cumparam in special apartamente finalizate, dar daca exista constructii la care termenul de finalizare este jumatatea acestui an sau chiar sfarsitul anului in curs, intentionam sa facem chiar de pe acum un contract cu dezvoltatorul proiectului pentru a fi siguri ca putem cumpara aceste apartamente in urma negocierii, iar ei sa fie siguri ca au deja un cumparator", a spus Aurora Abas, citata de NewsIn.

Reprezentantii Municipalitatii mai spun ca nu exista zone preferate pentru cumpararea de locuinte. Achizitiile se vor face prin intermediul primariei, iar conditiile contractelor de cumparare vor fi minimale. Apartamentele care vor fi cumparate trebuie sa fie amplasate pe teritoriul Bucurestiului.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu declara, la sfarsitul lunii ianuarie, ca Municipalitatea este aproape de finalizarea contractelor pentru cumpararea a 60 de apartamente pentru expropiatii din Centrul Istoric, urmand ca spre sfarsitul lunii martie sa fie cumparate toate cele 200 de apartamente prevazute. Videanu declara tot atunci ca Municipalitatea va mai cumpara si alte apartamente de pe piata libera, pentru locatarii care vor fi evacuati din zonele Buzesti, Berzei si Uranus, zone in care in acest an vor fi demarate lucrari.

Imobilele cumparate de primarie vor avea statut de locuinte sociale si vor fi repartizate conform Legii nr. 114/1996, se arata in hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Municipalitatea va achizitiona garsoniere, apartamente cu doua, trei si patru camere.Repartizarea se va face prin ordin de repartitie, dupa care vor fi afisate listele cu beneficiarii. Titularii contractelor de inchiriere nu au dreptul sa instraineze locuintele sau sa le subinchirieze.