Economia Germaniei se va contracta cu 6,5% anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar declinul se va prelungi dacă va creşte din nou numărul de noi infecţii, a avertizat marţi Consiliul german al experţilor economici, transmite Reuters.

"Pandemia ar urma să provoace cel mai semnificativ recul al economiei germane de la înfiinţarea Republicii Federale. Dar ne aşteptăm ca redresarea să înceapă în vara acestui an", a afirmat Lars Feld, şeful organizaţiei care consiliază Guvernul de la Berlin, conform Agerpres.ro.

Datele ajustate în funcţie de efectele calendaristică indică un declin de 6,9% al celei mai mari economii europene în acest an. Consiliul german al experţilor economici se aşteaptă la o redresare lentă în semestrul doi din 2020, iar anul viitor PIB-ul Germaniei ar urma să crească cu 4,9%.

"Aceasta înseamnă probabil că economia nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei până cel mai devreme în 2022", iar măsurile de stimulare adoptate de Guvernul de la Berlin sprijină redresarea", se arată în comunicatul Consiliului german al experţilor economici. Organizaţia a avertizat că estimarea este făcută sub rezerva unei "considerabile incertitudini", deoarece un al doilea val de infecţii ar prelungi declinul.

Restricţiile impuse în Germania pentru a stopa răspândirea epidemiei sunt ridicate lent, permiţând reluarea activităţii economice.

Luna aceasta, Bundesbank a previzionat că economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, apoi va creşte cu 3,2% în 2021 şi cu 3,8% în 2022, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat un plan de stimulare de 130 de miliarde de euro pentru perioada 2020 - 2021. Acest program se adaugă imensului plan de peste 1.000 de miliarde de euro pus în aplicare în martie, în perioada de vârf a pandemiei, şi care prevede ajutoare pentru firme şi împrumuturi garantate de stat în valoare de miliarde de euro.

Estimările Bundesbank sunt în linie cu cele ale analiştilor şi ale Guvernului de la Berlin, care se aşteaptă în acest an la un declin al PIB-ului între 6% şi 7%.

Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri