Lucrarile pentru refacerea Salii Polivalente din Craiova, sistate in 2003, vor fi reluate in acest an, astfel incat pana in 2010 sa fie finalizate, investitia de peste 60 milioane lei urmand sa fie asigurata de la bugetul local si cel de stat, potrivit proiectului de hotarare elaborat de MTCT.

Proiectul de hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnici si economici elaborat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) privind refacerea Salii Polivalente din Craiova, judetul Dolj, prevede demararea lucrarilor de refacere a cladirii distruse in urma unui incediu la sfarsitul anului 1994.

Lucrarile vizeaza refacerea structurii existente, a terenului de joc si a tribunelor, avandu-se in vedere si o a doua etapa pentru extinderea capacitatii salii de la 4.000 locuri la peste 6.000 de locuri. Sala va avea o suprafata de peste 10.000 metri patrati. La sfarsitul lucrarilor, in sala vor putea fi organizate competitii sportive nationale si internationale. Din estimarile facute, sala va fi refacuta pana la in 2010, investitia ridicandu-se la 61,5 milioane lei din care 15,3 milioane lei de la bugetul local si 46,2 milioane lei de catre MTCT.

Primele lucrari de refacere a salii au fost demarate in 1997, insa reparatiile au fost intrerupte de mai multe ori, iar in 2003 acestea au fost sistate. Proiectul a fost reluat in 2006, insa lucrarile au fost din nou intarziate pe fondul unor probleme legate de graficele de executie si lipsa banilor.

Astfel, contractantul de proiect a refuzat sa transmita Companiei Nationale de Investitii (CNI) documentatii precise, pe motiv ca nu stie cand compania va decide inceperea lucrarilor, iar CNI a sustinut ca nu poate da semnalul pentru demararea lucrarilor din cauza ca nu i s-au transmis toate expertizele. Reprezentantii CNI sustin ca nu pot debloca banii care urmeaza sa ajunga la proiectanti, pe motiv ca nu a fost aprobat niciun proiect tehnic, in ciuda faptului ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, a semnat contractul inca din data de 16 august a.c.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat potrivit NewsIn la sfarsitul lunii decembrie 2006, ca ar vrea sa construiasca un complex sportiv cu bazin olimpic, amplasat exact langa Sala Polivalenta, odata ce aceasta va fi reconstruita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Voltaj va reprezenta Romania in Austria la Eurovision 2015