Romania va sustine in cadrul intalnirii Consiului de Mediu al UE, la care delegatia romana participa pentru prima data ca membru deplin, angajamentul intern de reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, pana in 2020, informeaza MMGA printr-un comunicat remis NewsIn
Interventiile pe care le vor avea membrii delegatiei romane, conduse de ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, vizeaza obiectivele Uniunii Europene pentru viitoarea evolutie a regimului climatic international, post 2012, precum si contributia pentru Consiliul European de Primavara.

Astfel, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) va formula, in scris, raspunsuri referitoare la propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului care amendeaza Directiva 2004/35/CE pentru includerea aviatiei in schema de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera. De asemenea, raspunsurile formulate de MMGA privesc Strategia Tematica privind Protectia Solului si propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului care sa stabileasca un cadru pentru protectia solului.

In cadrul aceleiasi intalniri, reprezentantii Romaniei isi vor declara sustinerea pentru obiectivul general al UE de reducere cu 30 de procente a emisiilor de gaze cu efect de sera de catre tarile dezvoltate, pana in 2020. De asemenea, membrii delegatiei romane vor sustine angajamentul intern de reducere a acestor emisii cu 20% fata de anul de referinta prevazut in Protocolul de la Kyoto - 1990.

Un alt obiectiv in privinta caruia delegatia romana isi va declara acordul este tinta de zece procente propusa de Comisia Europeana si agreata de majoritatea statelor membre pentru utilizarea biocombustibililor. in acelasi timp, insa, reprezentantii Romaniei vor pleda pentru necesitatea elaborarii de standarde europene pentru amestecuri de biocarburanti cu carburanti conventionali. De asemenea, Romania intentioneaza sa propuna corelarea obligativitatii utilizarii biocombustibililor cu strategiile de dezvoltare rurala.

Delegatia romana va participa, marti, 20 februarie, pentru prima data ca membru deplin la intalnirea Consiliului de Mediu al UE, la Bruxelles. Agenda evenimentului include dezbateri cu privire la schimbarile climatice, strategiile tematice privind Utilizarea Durabila a Pesticidelor si Protectia Solului, organisme modificate genetic, includerea aviatiei in schema de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera, precum si rezultatele evaluarii Strategiei Comunitare de reducere a emisiilor de CO2 provenite de la masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri