Presedintele Basescu, a declarat intr-un interviu acordat postului public de radio, ca a cerut ca 4.550 de miliarde de lei vechi sa fie deblocate catre mai multe firme care au efectuat diverse lucrari pentru stat, fara primirea banilor acestea riscand sa fie sugrumate
"Era un blocaj formidabil la inceputul anului 2005, pentru ca in timpul Guvernului anterior s-au depasit bugetele, din dorinta de a face drumuri, de a face lucrari care sa aduca voturi, iar firme mari de constructii erau blocate, si mari si mici. Am obligatia sa fac ca institutiile statului sa functioneze. Statul nu poate continua sa fie un instrument de expoliere a firmelor, pur si simplu le pune sa faca lucrari si nu vrea sa plateasca, ceea ce nu inseamna ca statul trebuie sa plateasca ceea ce e facut prost", a aratat seful statului, potrivit NewsIn.

"Pentru linistirea celor care spuneau mai zilele trecute de firma cu 110 miliarde ("Art Constructii '92" SA - n.r.)..., nu 110 miliarde am cerut sa se plateasca, 4.550 de miliarde! si am insistat pana ce a iesit hotarare de Guvern care a autorizat un mod de plata, cu bilete la ordin, platibile in timp, dar oamenii au putut sa-si plateasca datoria la stat, sa-si reia ciclul de functionare normal, sa-si plateasca salariatii, pentru ca au transformat imediat biletele la ordin in bani lichizi la banci", a declarat preesedintele Basescu.

"Era firma lui Umbrarescu, celebrul rege al asfaltului. Avea neincasati 1.600 de miliarde la 1 ianuarie 2005. Ar fi fost o nebunie sa distrugi o asemenea firma, neplatind-o. Alaturi de firma asta mai sunt multe alte firme de constructii care aveau lucrari facute, receptionate, recunoscute a fi facute si neplatite. Era Centrala de Constructii Cai ferate (CCCF - n.r), care si acum mai are de incasat bani de la calea ferata. Pai noi ne autodistrugem proprii agenti economici, privati, de stat", a exemplificat presedintele.

"Oare de ce nu tipa nimeni ca m-am implicat in cumpararea Daewoo Automobile Craiova? Am presat sa se faca cumpararea, am presat in relatia bilaterala sa se dea documentele necesare de la Agentia Guvernamentala Coreeana pentru ca partea romana sa rascumpere partea de actiuni care era detinuta de Daewoo Automobile Coreea. Sunt multe zone in care m-am implicat. E in acord cu Constitutia, presedintele este in legatura cu institutiile centrale ale statului si cine va vrea sa faca din mine un motanas ascultator - care cand se ratoieste Felix Motanul, cand se ratoieste alalalt de la PSD, cand mai tipa stiu eu care liberal suparat - sa se retraga repede la Cotroceni sa se ascunda, se inseala", si-a explicat Basescu pozitia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri