Pretul gazelor naturale se va majora in acest an direct proportional cu rata inflatiei,iar scumpirea energiei electrice va fi chiar mai mica, a declarat ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

"Am facut ieri o analiza cu autoritatile de reglementare si s-ar puea ca anul acesta sa nu avem aproape deloc o crestere la gaze, adica majorarea sa nu depaseasca rata inflatiei", a spus ministrul economiei, potrivit NewsIn.In opinia acestuia, la energia electrica majorarile de preturi vor fi chiar mai mici.

La ultima conferinta de presa, ministrul economiei si comertului declara ca preturile energiei electrice si gazelor naturale nu vor creste in acest an cu mai mult de 1-2 procente peste rata inflatiei, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

"Noi dorim ca, in 2007, populatia sa sufere cat mai putin din cauza cresterii preturilor la utilitatile publice. Cresterea preturilor la energie electrica si gaze naturale va fi de cel mult 1-2 procente fata de rata inflatiei", a spus Vosganian. Acesta a mai aratat ca pretul gazelor naturale nu ar trebui sa creasca in acest an cu mai mult de 7-8% si prin interventia ministerului, majorarea de pret nu ar trebui sa fie mai mare de 5-6%.