Fondurile de salarii ale celor 16 societati monitorizate vor creste, in medie, cu 6,9%, in 2007, fata de anul trecut, in functie de gradul de realizare a obiectivelor salariale stabilite de catre guvern, informeaza un comunicat al executivului.

Conform unei hotarari de guvern, limita maxima de majorare a fondului de salarii prevazuta in bugetele de venituri si cheltuieli ale societatilor monitorizate, pentru 2007, este de 6,9%, in medie, fata de 2006, potrivit NewsIn. Comparativ, anul trecut, cresterea fondului de salarii a fost de 6,8%, fata de 2005, dupa ce, initial majorarea a fost estimata la 3,5%.

Cresterile salariale depind, insa, de realizarea obiectivelor stabilite pentru fiecare companie in privinta fondului de salarii. in caz contrar, drepturile salariale aferente conducatorului unitatii si, respectiv, ale personalului de conducere vor fi diminuate.

Pe lista societatilor monitorizate mai sunt, in prezent, 16 companii: Termolectrica, Compania Nationala a Huilei Petrosani, Minvest Deva, Remin Baia Mare, Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti, Miniera Banat Anina, CFR Calatori, CFR SA, CFR Marfa, Regia Autonoma Multiproduct, Compania Nationala Coresi, RADEF Romaniafilm Bucuresti, Electroputere Craiova, Rulmentul Brasov, Tractorul Brasov si Romarm SA.

Companiile aflate in monitorizare trebuie sa transmita, lunar, catre Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii, informatii precum situatia datoriilor, a pierderilor, cheltuielile salariale si, anual, trebuie sa indeplineasca tinte, propuse de Finante, pentru reducerea arieratelor.

Numarul societatilor monitorizate a fost redus, in urma cu doua saptamani, cand guvernul a decis sa scoata de sub monitorizare 35 de societati. Potrivit guvernului, decizia a fost luata pe baza analizei indicatorilor economico-financiari realizati de catre aceste companii in perioada 2005-2006. in acelasi timp, cele 35 de societati iesite din monitorizare vor avea de indeplinit unele criterii si vor fi supravegheate de catre ministerele sau institutiile in subordinea carora se gasesc.

Lista companiilor monitorizate a fost infiintata prin ordonanta de urgenta, in 2001, la cererea Fondului Monetar International, la acea data fiind monitorizate 74 de companii aflate in impas financiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri