Doar 12,8% dintre romani dispun de o asigurarea de locuinta, fata de 7% in 2003, potrivit datelor unui studiu Insomar, informeaza NewsIn. Studiul a fost realizat in perioada 18-23 ianuarie 2007. Majoritatea celor care au raspuns ca au o asigurarea pentru locuinta provin din mediul urban, au studii superioare si varste de pana in 50 de ani.

In acelasi timp, numarul de romani care au incheiat o polita de asigurare de viata a urcat, in 2007, pana la 12%, dar majoritatea sunt tineri cu studii superioare si domiciliul in zone urbane. Potrivit Insomar, 8% dintre romani detin o polita de asigurare de viata in 2003. Majoritatea celor care au raspuns ca detin o asigurare de viata provin din mediul urban, in special din regiunile Transilvania si Bucuresti, au studii superioare si varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

Potrivit studiului, procentul celor care considera ca o asigurare de viata este utila se ridica la 65,6%, fata de 64% in 2003, cand a fost realizat un sondaj similar de catre IMAS. Dintre cei intervievati, 59% considera ca sistemul privat de asigurari este o alternativa buna la asigurarile sociale publice, in crestere cu 13% fata de 2003.

Aproximativ 67% din populatie, considera ca incheierea unei asigurari private de sanatete ar fi un lucru util, raspunsurile pozitive fiind predominante indiferent de varsta si studiile repondentilor, precum si de mediul si regiunea din care provin.

Peste 69% dintre cei intervievati au raspuns ca sunt de acord cu introducerea obligativitatii asigurarii locuintelor fata de38% in 2003, cand a fost realizat un sondaj similar de catre IMAS. Procentele raspunsurilor afirmative au fost de peste 50%, atat in randul locuitorilor din mediul urban cat si al celor din mediul rural.

Din randul celor care au raspuns ca poseda o masina, 85% au asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA), 23% au si asigurare CASCO, 8% au doar CASCO iar 8% nu detin niciun fel de asigurare auto.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Topul judetelor pentru care PAID a platit cele mai mari despagubiri