Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti va contracta, in perioada urmatoare, un imprumut in valoare de 20.000.000 lei pentru finalizarea unor lucrari incepute, dar abandonate din lipsa fondurilor, informeaza NewsIn
Cel mai important proiect il reprezinta finalizarea lucrarilor la Blocul Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin, pentru care, potrivit unui raport al CJ Mehedinti, sunt necesari 19.904.617 de lei. Vicepresedintele CJ Mehedinti, Iancu Holtea, spune ca, in conditiile unei natalitati tot mai scazute, este nevoie si de reactualizarea proiectului pentru cel mult 160 de paturi intrucat cel vechi era gandit pentru 280 de paturi.

Totodata, potrivit proiectantului, SC Iprotim SA, care a intocmit un studiu preliminar in vederea reluarii lucrarilor de constructie, este nevoie si de revizuirea din punct de vedere tehnic a proiectului pentru alinierea la standardele europene, cat si pentru punerea sa de acord cu normele actuale de proiectare pe care nu le mai respecta in totalitate.

Continuarea lucrarilor la aceasta cladire este deosebit de importanta deoarece actuala cladire a maternitatii din Dr.Tr.Severin, care functioneaza ca sectie a Spitalului Judetean Mehedinti, sta sa cada. Aceasta sectie functioneaza de zeci de ani intr-unul din cele mai cautate hoteluri severinene in perioada anilor 1940. Cladirea a fost construita in 1937 pe a doua terasa a Dunarii de catre firma vieneza Ritz si a fost folosita ca hotel pana in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. in timpul conflictului a servit drept garnizoana, iar dupa razboi a fost trecuta in patrimoniu sanitar al judetului si a fost transformata in maternitate. De atunci insa, imobilul nu a beneficiat de nicio lucrare de renovare sau consolidare de anvergura.

Posibilitatea ca Severinul sa beneficieze de o maternitate noua a aparut in anul 1988, atunci cand Ministerul Sanatatii a hotarat ca la cativa metri de Spitalul Judetean sa fie construit un Bloc Materno-Infantil modern pentru acea vreme, proiectat pentru circa 4.000 de nasteri, atat cat aveau loc anual in Mehedinti. Numai ca, timp de 17 ani s-a realizat doar 40 la suta din scheletul noii constructii, rand pe rand lucrarile fiind abandonate din lipsa de bani.

Pe langa finalizarea lucrarilor la Blocul Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin, CJ Mehedinti va investi bani si in reabilitarea a trei poduri din judet: podul de pe DJ 670 - Floresti, podul de pe DJ 607 B - la Jidostita si podul de pe DJ 671 E peste Cosustea Mica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri