Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a declarat la Digi24 că economia va resimți efectele pandemiei de coronavirus mult timp de acum încolo, așteptându-se la un deficit mai mare de 8,6%, cât a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Deja aud analiști economici, unii cu state de serviciu pe mese importante, care spun că deja suntem în post-pandemie. Pe ce lume trăim? Cum suntem în post-pandemie, când vorbim despre posibile valuri, despre sectoare economice care vor fi lovite năprasnic? Vor fi sechele ani de zile de acum înainte, economiile nu vor mai fi la fel. (...) Privirea din avion poate liniști pe unii, dar diavolul se ascunde în detalii”, avertizează președintele Consiliului Fiscal.

Daniel Dăianu crede că deficitul bugetar, pe care ministrul de Finanțe îl estimează la 8,6 la sută din PIB, s-ar putea să fie mai degrabă apropiat de 9. „Noi am câștigat, aparent, între aprilie și iunie, aveam o bătălie aparent câștigată, dar vedem că războiul nu e câștigat la noi”, a menționat Dăianu.

„Noi (...) ar trebui să venim cu picioarele pe pământ, unii dintre noi. Guvernul era obligat să facă această rectificare”, din cauza declinului economic accentuat, spune președintele Consiliului Fiscal.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri