Companiile low-cost vor fi transferate de pe aeroportul Baneasa pe un unul alternativ care va fi construit in perioada urmatoare, una dintre variantele luate in calcul fiind localitatea Alexeni, in apropiere de Urziceni, potrivit ministrului transporturilor, Radu Berceanu.

Pe aeroportul din Baneasa vor opera doar cursele importante, construirea unui nou aeroport fiind o intentie a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

"Am in vedere sa mutam, incetul cu incetul, cursele low-cost de pe aeroportul Baneasa, aici urmand sa opereze cursele principale ale firmelor care isi permit sa plateasca taxele. Nu spun ca vrem sa construim un aeroport la Alexeni, ci doar ca strategia de dezvoltare a aeroporturilor trebuie facuta in etape", a explicat ministrul Berceanu citat de NewsIn, cu ocazia intalnirii cu reprezentantii Asociatiei Aeroporturilor Internationale Europa.

Ministrul transporturilor a adaugat ca firmele low-cost vor "opera pe un aeroport alternativ". "Cursele low-cost s-ar putea muta la Alexeni, langa Urziceni, insa aceasta este o perspectiva", a adaugat ministrul.

Consilierul General al Asociatiei Aeroporturilor Internationale Europa, Gerard Borel, a opinat ca firmele low-cost vor rezista pe piata. "Companiile low-cost se pot muta pe un alt aeroport. Numarul operatorilor low-cost este in crestere, insa deciziile care se vor lua depind de modul in care se dezvolta infrastructura", a mai spus secretarul general.

La randul sau, presedintele asociatiei, Olivier Jankovec este de parere ca sectorul low-cost este in crestere. "Low-cost este in continua crestere, desi rata nu este una foarte mare. Trebuie sa se faca evaluari pentru a se investi mai mult in acest sector", a conchis Jankovec.