Examenul va avea loc la sediul Universitatii Politehnica, in cladirile Rectorat, Facultatea de mecanica, Facultatea IMST.

Listele cu repartizarea candidatilor pe sali vor fi publicate cu 48 de ore inaintea inceperii examenului pe site-ul ministerului si vor fi afisate, in ordine alfabetica, in fata cladirii Rectoratului.

Perioada de inscriere la examen a fost intre 5 si 16 februarie.

Pe 1 martie, vor fi publicate pe site-ul ministerului cele 500 subiecte stabilite conform tematicii prezentate in ordinul ministrului privind organizarea examenului. Tematica pentru examen va cuprinde notiuni generale de drept comercial, notiuni generale privind finantele publice si principiile directivelor europene, cadrul general si procedurile privind formarea, administrarea, angajarea si utilizarea fondurilor publice, precum si responsabilitatile institutiilor publice implicate in procesul bugetar, principiile fiscalitatii, impozite, taxe vamale, contabilitate, aspecte privind procedura fiscala.

Examenul va consta intr-o proba scrisa sub forma de test-grila, iar taxa de participare va fi de trei sute de lei. Candidatii care au fost inscrisi la sesiunea de examen din noiembrie 2006 si care au solicitat amanarea participarii la examen pana la momentul afisarii listelor cu repartizarea pe sali, nu vor plati taxa de inscriere. in schimb, candidatii care au solicitat amanarea ulterior afisarii listelor sau nu s-au prezentat la examen vor plati suma de 60 lei.

Persoanele care vor sa devina consultanti fiscali trebuie sa fie licentiati in economie si sa aiba experienta de cel putin cinci ani in activitatea financiar-contabila.

Consultanta fiscala a fost definita prin lege inca din 2001 ca activitate independenta, asistenta de specialitate acordata la intocmirea declaratiilor fiscale, in probleme fiscale si creante bugetare, penalitati si majorari, precum si reprezentare in fata fiscului, dar nu a avut un cadru de functionare pana in vara acestui an cand a fost reglementata de catre guvern. in toamna anului trecut, au avut loc doua sesiuni de examinare.