Guvernul promite rambursarea 100% a voucherelor de călătorie emise turiștilor

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) propune garantarea voucherelor de turism, ca alternativă la rambursare a banilor agențiilor de turism, în cazul în care turiștii au anulat călătoriile în contextul COVID-19.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a prezentat în ședința de Guvern, Ordonanța de Urgență privind instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanții și sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism.

Proiectul de act normativ prevede garantarea de către statul Român în procent de 100% a voucherelor oferite turiștilor de către agențiile de turism și structurile turistice cu funcțiuni de cazare, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insovenței emitenților voucherelor.

În același timp, Ministerul dorește acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei COVID-19.

Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Astfel, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate.

Citeste si:
Ministrul Muncii, fără soluții pentru părinții care stau cu copiii...
ȘCOLI ÎN ȘCENARIUL ROȘU: Nu...

Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri