AVAS a preluat pachetul detinut de MEC la Petrom

Depozitarul Central SA a efectuat luni transferul actiunilor detinute de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) la Petrom SA in contul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potrivit comunicatului transmis miercuri catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

AVAS detine un numar de 17,48 milioane actiuni, reprezentand 30,862% din capitalul social al Petrom. Petrom este detinuta, in proportie de 51% de OMV, statul roman are un pachet de 30,86 din actiuni, un alt pachet de 10% este detinut de Fondul Proprietatea, in timp ce BERD controleaza 2,03%, iar alti actionari detin 6,23%.

Petrom are un capital social de 5,66 miliarde lei, iar titlurile companiei sunt listate la prima categorie a BVB, sub simbolul SNP. Societatea a afisat dupa primele noua luni din 2006 venituri totale de 10,54 miliarde lei (trei miliarde euro) si un profit de aproape doua miliarde lei (563 milioane euro).

In decembrie 2006, guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, transferarea a 41 de societati de la Oficiul pentru Privatizare si Participatiile Statului in Industrie (OPSPI), controlat de Ministerul Economiei si Comertului, la AVAS "pentru unificarea activitatii de privatizare la o singura institutie". AVAS a preluat de la OPSPI companii distribuitoare si producatoare de energie electrica, transportatorii de petrol si produse petroliere, companii din industria de aparare, societatile miniere, precum Petrom, Oil Terminal, Conpet, Petrotrans, Distrigaz Sud, Complexele Energetice Rovinari, Turceni si Craiova, Electrica, Avioane Craiova, Automobile Craiova, Romaero, Romarm.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri