Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească 7% din PIB până la finalul anului în condiţiile în care în primele 9 luni statul a injectat în economie 34,5 miliarde de lei, respectiv 3,2% din PIB, a anunţat duminică ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, România va reuşi să evite recesiunea tehnică în 2020.

"Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, atenţie, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat suplimentar în economie 34.5 miliarde lei (3,2% din PIB)", scrie ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, măsurile fiscale au reprezentat 14,4 miliarde de lei. Bonificaţiile la plata impozitului pe profit s-au cifrat la 250 de milioane de lei, rambursările de TVA au fost mai mari cu 3,2 miliarde lei faţă de anul trecut iar cheltuielile de investiţii au crescut cu 6,9 miliarde de lei.

Cheltuielile legate direct de COVID-19 au cumulat 9,8 miliarde de lei.

"La aceste cheltuieli de la buget adăugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde de lei - 2,9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar şi sunt garantaţi de stat. Nu ne oprim aici. Acest program masiv de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnică) şi garantează o creştere economică puternică în 2021", a mai scris ministrul Finanţelor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri