Crescatorii de pasari pregatesc proiecte pentru accesarea fondurilor europene destinate modernizarii fermelor si abatoarelor, iar suma solicitata este de 50 de milioane de euro, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van.
"Am inteles de la Ministerul Agriculturii ca proiectele se pot depune, cel mai probabil, din luna iunie, iar banii vor ajunge la solicitant prin toamna. Important este sa avem proiecte eligibile, asfel incat 25%- 30% din investitiile programate pentru acest an sa se realizeze din fonduri europene", a explicat Ilie Van, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca UNCPR si-a propus sa investeasca 170 de milioane de euro in acest an, din care 80 de milioane sunt alocate pentru modernizarea fermelor de pasari.

"Obiectivul urmarit pentru acest an este consolidarea pe piata interna si realizarea unor produse de calitate si ieftine. Probabil se va exporta foarte putin in acest an, deoarece avem loc pe piata interna si dorim sa valorificam acest segment", a spus Van.

In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor.

Potrivit datelor furnizate de UNCPR in anul 2006, Romania a importat 150.000 de tone de carne de pasare, dar nu a avut voie sa exporte, din cauza interdictiei impusa de gripa aviara. Din cauza gripei aviare, crescatorii de pasari au inregistrat pierderi de peste 70 de milioane de euro, in 2006. Nici in 2005, in perioada in care era permis exportul de carne de pasare, Romania nu a reusit sa exporte mai mult de 4.000 de tone de carne de pui, dar a importat 160.000 de tone de carne de pui.

Pentru 2007, reprezentantii UNCPR estimeaza o piata a carnii de pasare de un miliard de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri