Sprijinul financiar destinat crescatorilor de bovine se acorda doar daca animalul este identificat si are pasaport, astfel incat Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ( ANSVSA) trebuie sa finalizeze identificarea si sa emita pasapoarte pana la 1 iulie 2007.

"Ne-am intalnit cu reprezentantii ANSVSA si am stabilit ca pana la 1 iulie 2007 trebuie finalizata identificarea bovinelor. Mai mult, institutia trebuie sa emita si pasapoarte pentru animale, deoarece daca vaca nu are pasaport, proprietarul nu primeste sprijin financiar", a declarat pentru NewsIn directorul in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Viorel Borsan. Acesta a precizat ca fermierul poate depune cererea pentru sprijinul financiar alocat in sectorul bovine dupa data de 1 iulie 2007.

MAPDR ofera fermierului o prima de 148 de lei pe tona de lapte, pentru exploatatiile care detin cota de lapte si o prima de 400 de lei pe cap de animal pentru bovinele care alapteaza. De asemenea, proprietarul poate beneficia de un sprijin de 400 de lei pentru vitele tinere crescute pentru carne si de o prima de sacrificare de 150 de lei pe cap de animal, pentru bovine.

Crescatorii de animale vor beneficia, in 2007, de sprijin financiar in limita sumei totale de 120 de milioane de lei, reprezentand plati nationale directe complementare si de 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Agriculturii, la sfarsitul lunii ianurie 2007 efectivul de bovine era de 2,95 milioane de animale. Din informatiile existente pe site-ul Agentiei Sanitar-Veterinare, rezulta ca pana in prezent au fost identificate 4,1 milioane de bovine. Inca din martie 2005, Agentia ar fi trebuit sa emita pasapoarte pentru bovine.

Identificarea animalelor are legatura cu controlul bolilor la animale pe teritoriul Romaniei si la acest capitol Romania a fost atentionata in Raportul de tara din septembrie 2006 ca mai are multe de facut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri