In luna ianuarie 2007 volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia sectorului auto, a fost cu 26,8 % mai mic fata de luna precedenta si cu 23,0% mai mare fata de luna corespunzatoare a anului trecut, se arat intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, mai putin sectorul auto, a scazut cu 26,8 procente in ianuarie 2007, comparativ cu luna precedenta, reducere provenita atat din vanzarea de produse nealimentare (-29,2%), cat si alimentare (-19,7%).

In cadrul comercializarii de produse nealimentare se evidentiaza si unele cresteri, in special la vanzarea produselor farmaceutice si medicale, a produselor cosmetice si de toaleta (+33,3%) si la vanzarea produselor textile, imbracaminte, incaltaminte si articole din piele (+20,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna ianuarie 2007, comparativ cu decembrie 2006, a inregistrat o scadere cu 20,0%, tendinta data in exclusivitate de comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor (-31,0%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in ianuarie 2007 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 29,7%.

In comparatie cu luna corespunzatoare din 2006, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul din ianuarie anul curent a inregistrat o crestere cu 23,0%, sustinuta, in special, de vanzarea de produse nealimentare (+29,7%). In cadrul acestor vanzari, se remarca o crestere importanta a comertului cu produse textile, imbracaminte, incaltaminte si articole din piele (+157,5%), urmat de produsele farmaceutice si medicale, produsele cosmetice si de toaleta (+82,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 51,6%, provenind in special de la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+71,8%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei in ianuarie 2007, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu aceeasi luna din 2006, crestere sustinuta de serviciile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (+42,1%), urmata de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+23,6%) si de activitatea agentiilor de voiaj si a tur-operatorilor (+22,9%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri