În cadrul prognozei ce urmărește principalii indicatori macroeconomici, varianta de vară 2020, Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează faptul că angajații din privat ar urma să aibă un salariu mediu brut aproape la jumătate față de cel înregistrat în sectorul bugetar, anul următor.

Conform datelor publicate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, salariul mediu brut al angajaților din sistemul bugetar este estimat la 7.141 de lei în 2021, față de 5.078 de lei, suma pe care o prevăd pentru angajații din sectorul privat.

Salariile din sectorul public cresc proporțional cu vechimea în muncă, conform mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare, în timp ce mediul privat suferă o lovitură puternică în majoritatea sectoarelor din cauza efectelor pe care restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 le are.

Pentru anul în curs Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru bugetari și de 4.715 lei pentru mediul privat.

Fondul Monetar Internațional estimează o contracție a economiei românești de 4,8% în anul 2020, urmând ca în 2021 aceasta să înregistreze o creștere de 4,6%.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri