Veniturile din industrie au crescut cu 19,6% in ianuarie 2007

Cifra de afaceri din industrie a inregistrat, in ianuarie 2007, fata de aceeasi luna a anului trecut, o marire cu 19,6 procente, datorata, in principal, cresterii din industria prelucratoare cu 28,2%, informeaza Institutul National de Statistica.

Scaderi au inregistrat: industria energiei electrice si termice, gaze si apa (-11,2%) si industria extractiva (-1,6%).

Pe marile grupe industriale cele mai mari rate de crestere ale veniturilor s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+41,1%), industria bunurilor intermediare (+35,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+34,6%). In acelasi timp, industria energetica a inregistrat o scadere cu 15,0%.

In prima luna din 2007, volumul cifrei de afaceri din industrie, cumulat pentru piata interna si cea externa, a scazut fata de luna precedenta cu 3,8%, dar a inregistrat o crestere cu 19,6% fata de luna corespunzatoare a anului anterior.

Cifra de afaceri din industrie inregistrata in prima luna anului curent, comparativ cu luna precedenta, a suferit o diminuare pe ansamblu cu 3,8%, cauzata de scaderile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa (-12,4%), industria extractiva (-7,2%) si industria prelucratoare (-2,0%).

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat reduceri ale veniturilor in: industria bunurilor de capital (-18,2%), industria energetica (-14,0%), industria bunurilor de uz curent (-5,1%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,2%). In schimb, industria bunurilor intermediare a inregistrat o crestere cu 14,3%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri