Klaus Iohannis a avut, în decursul zilei de 13 noiembrie, o ședință cu membrii cabinetului Orban. Aceștia au discutat despre implementarea Planului de Redresare și Reziliență Economică, pe care îl vor prezenta la Bruxelles. ”Economia își revine”, a declarat, optimist, președintele României.

Potrivit celor mai recente date transmise de Institutul Național de Statistică, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3 față de trimestrul 2.

”Economia își revine. Avem vești bune, înregistrăm o creștere de 5% față de trimestrul trecut. Aceasta înseamnă că măsurile luate de guvern au fost corecte”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus și că pentru un impuls serios asupra economiei este nevoie de bani. Pentru aceasta, Guvernul se bazează pe fonduri europene.

”Este vorba despre Planul de Redresare și Reziliență Economică, pe care îl vom prezenta la Bruxelles. Este un plan ambițios, prin care urmărim obținerea a 30 de miliarde de euro”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a mai precizat că acest plan este aproape gata, urmând ca în decursul săptămânii viitoare să fie făcut public. Va urma o serie de consultări publice, în urma căreia vor fi aduse ajustări planului, în funcție de opiniile oamenilor de business.

Respectați normele de protecție!

Președintele a făcut și un apel la populație pentru respectarea normelor de protecție, menționând că, în prezent, se văd efectele regulilor impuse la mijlocul lunii octombrie.

Suntem în continuare în stare de alertă. Am reușit să ajungem la o plafonare a numărului de cazuri, drept rezultat al normelor impuse în octombrie. Însă suntem la un plafon foarte mare. 10.000 de cazuri pe zi sunt foarte multe, precum și pacienții din ATI sunt foarte mulți. Respectați regulile de protecție, pentru a reduce inclusiv mortalitatea cauzată de acest virus în România”, a completat președintele României.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri