Investitiile realizate in economia nationala anul trecut, comparativ cu anul 2005, au crescut cu 16,1% in timp in trimestrul IV 2006 cresterea a fost cu 18,4% fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Valoarea totala a investitiilor in economia autohtona a fost de 48,626 miliarde lei (13,79 miliarde euro).

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate elementele de structura astfel: alte cheltuieli (+55,8%), lucrari de constructii noi (+18,7% ) si utilaje inclusiv mijloace de transport (+12,4%).

In anul 2006, comparativ cu anul precedent, valoarea investitiilor realizate in economia nationala a inregistrat o crestere cu 16,1 %, sustinuta atat de cresterea investitiilor in lucrari de constructii noi (+18,0%), utilaje si mijloace de transport ( +11,2%) si alte cheltuieli (+39,9%).

Ramurile preponderente in care s-au realizat investitii au fost cele de energie electrica si termica, gaze si apa, comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor, motocicletelor si a bunurilor personale, industria mijloacelor de transport rutier si industria alimentara si a bauturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Impozit de 1% pe investiții și eliminarea CASS. Vis sau realitate pe bursă?
Setari Cookie-uri