Numarul locuintelor terminate in Romania anul trecut a fost de 38.178 locuinte, in crestere cu 5310 locuinte fata de anul precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica. In ultimul trimestru au fost finalizate 17448 locuinte, cu 2766 mai multe fata de perioada corespunzatoare a anului 2005.

Distributia pe medii de rezidenta a locuintelor terminate in trimestrul IV 2006, pune in evidenta cresterea numarului de locuinte in mediul rural cu 29,8%, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca in trimestrul IV al anului 2006 numarul locuintelor realizate din fonduri private a crescut cu 23,7%, detinand in continuare cea mai mare pondere in totalul locuintelor terminate (82,0%).

Distributia in profil regional pune in evidenta o tendinta de crestere a numarului locuintelor terminate in toate regiunile de dezvoltare cu exceptia regiunii Vest care inregistreaza o scadere. Cele mai importante cresteri au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (+ 637 locuinte), Sud-Muntenia (+ 563 locuinte), Sud-Est (+ 539 locuinte) si Bucuresti-Ilfov(+ 526 locuinte).

Anul 2006 fata de anul 2005

In anul 2006 comparativ cu anul 2005 numarul locuintelor terminate a crescut cu 5310 locuinte, crestere influentata de numarul de locuinte construite in zonele afectate de inundatii (cea mai mare parte din acestea fiind in mediul rural ), precum si de construirea locuintelor in zonele limitrofe ale marilor orase. Din totalul locuintelor terminate in anul 2006 circa 87,5% sunt realizate din fonduri private.

Distributia in profil regional pune in evidenta o tendinta de crestere a numarului locuinte terminate in toate regiunile de dezvoltare cu exceptia regiunii Vest care inregistreaza o scadere. Cresteri insemnate s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (+ 1232 locuinte), Sud-Muntenia (+1182 locuinte), Sud-Est (+ 927 locuinte), Nord- Est (+ 753 locuinte) si Nord- Vest(+ 630 locuinte).

Din cele 98167 locuinte aflate in curs de executie la 31 decembrie 2006, peste jumatate (52,1%) se aflau in mediul urban. Din totalul locuintelor in curs de executie ponderea cea mai mare o detin cele care se afla in stadiul de finisaj (39,4%) urmate de cele aflate in stadiul de executare a structurilor (33,3%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri